Meer muziek in de klas

Woensdag 20 februari 2019 was het feest in Vlissingen! Ruim 25 partijen beloofden een verdubbeling van het aantal basisscholen in de provincie Zeeland dat structureel muziekonderwijs aanbiedt in 2021. Met deze ondertekening is Zeeland de vijfde regio die zo’n samenwerkingsconvenant aangaat.  

Het Leukste en Muzikaalste Kinderfeest van Zeeland

De convenants ondertekening in Zeeland greep de werkgroep Méér Muziek in de Klas Lokaal Zeeland aan om een muziekfeest voor kinderen te organiseren: Het Leukste en Muzikaalste Kinderfeest van Zeeland. Buddy Vedder, presentator van de Lang Leve de Muziek Show en natuurlijk Het Kerst Muziekgala, presenteerde het feestelijke programma. Koningin Máxima was, als erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas, getuige van alle festiviteiten. 

Een muzikaal programma

Ruim 650 kinderen uit heel de provincie Zeeland waren uitgenodigd om het feest in de Lasloods in Vlissingen mee te maken. Zij begonnen de dag met een muzikale opwarming met een dj-truck en een interactieve workshop van de Vuilnismannen, waarbij zij samen muziek mochten maken op emmers. De Prinses Marijkeschool uit Axel bracht de sfeer er helemaal goed in door alle genodigden mee te laten swingen op hun eigen versie van We Will Rock You van Queen. Leerlingen van Mytylschool de Sprienke verwelkomen vervolgens Koningin Máxima met een, speciaal voor de gelegenheid gemaakte, rap. Daarbij begeleidden zij zichzelf met verschillende slaginstrumenten. Daarna was het aan onder meer de kinderen van groep 5 van basisschool De Vliete uit Wissenkerke, BLØF, Isabel Provoost en de Hobbyisten om het muzikale programma compleet te maken. 

hier de link naar de website: