CGN


Phila Slag & Vlag verbindt!

In 2018 startte er een nieuwe groep bij CGN waarmee een grote wens werkelijkheid is geworden. In samenwerking met Philadelphia, een landelijke zorginstelling voor mensen met een verstandelijke beperking, presenteerden in Leeuwarden en Eindhoven Phila Slag en Phila Vlag zich aan het publiek.

CGN heeft twee jaar geleden besloten om meer te willen doen in de verbinding tussen onze activiteit en de maatschappij. De inzet is dat wij het als CGN mogelijk willen maken om mensen waar je in eerste instantie weinig van ziet in onze activiteit, erbij te gaan betrekken. Dat willen wij doen door mensen met een verstandelijke beperking te laten integreren in de reguliere muziek- en dansvereniging. Hierdoor worden ze opgenomen in alle sociale activiteiten van de vereniging zoals feestavonden, avondvierdaagse, concerten etc.

“Het project gaat over muziek en bewegen voor mensen met een verstandelijke beperking. Wij doen dat met een slagwerkgroep en een Color Guard groep,” vertelt Jelle Roeper. Hij is projectleider en de verbinder tussen CGN, Philadelphia, de instructies, vrijwilligers en de deelnemers.